Göra hemsida själv / via webbyrå? Starta här!

Varför finns denna hemsida?

Meningen med en sådan här hemsida är att hjälpa personer att få en bra start när de själva vill skaffa en ny hemsida. Du vill naturligtvis att er satsning på en ny hemsida skall betala sig många gånger om. Och vet du vad – det är faktiskt möjligt, det följer ett bra exempel strax!

Jag som har tagit fram och underhåller denna hemsida heter Per Magnusson och har varit egen företagare i 20 år. Mesta tiden har jag jobbat som IT-konsult och fokuserat på att skapa skräddarsydda system.

De senaste åren har jag arbetat med Internet-branschen och har kunnat hjälpa företag med att skapa och marknadsföra sina hemsidor. Jag är inte expert på allt men har en mycket bra helhetssyn på området. Men jag har en specialitet - och det är marknadsföring på Internet.

Att minska försäljningsutgifterna med 65% och samtidigt sälja mer!

Jag skall ge ett bra exempel på vilka stora vinster man kan göra med sin hemsida. Exemplet är taget från det företag där jag jobbade fram till början på 2008.

Under hösten 2004 hade man 3 st heltidssäljare som jobbade med uppsökande verksamhet via telefon (inte speciellt originellt eller ens effektivt). Ett år senare hade man 1 heltidssäljare men ändå gick det att sälja mer! Vad är hemligheten?

Se till att synas på Internet JUST NÄR folk söker efter era tjänster eller produkter. Lättare sagt än gjort tycker nog de flesta – och det är sant. Företaget har hela tiden jobbat med hemsidan och justerat texter, lagt in nyheter, lagt till nya sidor med fler referenser eller fylligare information inom många områden. Men störst betydelse har förstås arbetet med Internetmarknadsföring, då i första hand sponsrade länkar och sökmotoroptimering – rätt använda är de oslagbara verktyg för att nya kunder skall dras till er hemsida.

Goda råd från verkligheten

Jag ville bara berätta om min bakgrund i korthet så att ni förstår att den information som finns här har förankring i verkligheten och att den erfarenhet som jag kan dela med mig av kan vara till oerhört stor nytta för DIN nya eller befintliga hemsida.

Några av de matnyttiga ting som du hittar på denna webbsajt innefattar en kort checklista för val av webbhotell, riktlinjer för att skriva texter till en hemsida samt även lite råd för användarvänlig & bra webbdesign.

Som jag nämnde tidigare är syftet att hjälpa människor. Kämpa på nu och ta vara på informationen på denna hemsida. Det KAN visa sig vara det som ger dig vinst istället för förlust

 

Känn dig välkommen!

Med några års erfarenhet av webbproduktion och marknadsföring på internet så har jag fått en ganska god insikt i branschen och vill gärna dela med mig av kunskaper och erfarenheter till dig som inte kan så mycket om det och vill undvika att göra allvarliga fel.