Göra hemsida själv / via webbyrå? Starta här!

Magento är en bra plattform för e-handel

Idag kan man välja mellan en massa plattformar för att bygga upp en e-handel. En rekommendation är Magento som har en bra admin panel och fin struktur. Det är även enkelt att lägga till olika betalningsmetoder som VISA, Paypal och även att faktura via post/e-post.

Något som är väldigt bra med Magentos system för e-handel är att det finns många designer att välja mellan till humana priser. Man kan då få sin e-butik precis som man själv vill med nästan unik design. Är man duktig på justera CSS-kod så får man ett eget ansikte för sin webbshop, vilket givetvis är bra.

Det finns dock en nackdel och det är att ehandel-systemet är väldigt krävande för en server. Inte alla webbhotell klarar av att köra denna plattformen då minsta kravet är 256 MB i "Memory_limit". Rekommenderat är 512 MB och den rekommendationen bör man följa.

Antingen får man köpa en VPS eller en dedikerad server från något företag som erbjuder detta. Eller så får man leta bland alla webbhotellen i Sverige som erbjuder minst 256 MB i minne för sitt konto. Ett bra tips är Webbdo webbhotell som har detta som standard, även 512 MB går att köpa till om man märker att Magento e-handel skulle råka vara lite segt.
Annars får man välja något eget vilket också har sina fördelar, men det kostar definitivt mer.

4 punkter på sikt


Skaffa besökare:
– Marknadsföring via sökmotoroptimering och sponsrade länkar

Fånga intresset:
– Design som ger ett gott första intryck

Skapa förtroende:
– Bra innehåll som är värdefullt för besökaren

Vårda relationen:
– Uppdatera hemsidan ofta och ha gärna ett nyhetsbrev